Eğitmen
Prof. Dr. Yeliz YEŞİLADA – Middle East Technical University Northern Cyprus- KKTC
Amaç
“Web Erişilebilirlik ve Kullanılabilirlik Atölyesi”nin amacı; erişilebilirlik konusunda farkındalık oluşturulması, web sitesi erişilebilirliği ile ilgili temel kavramların açıklanması ve bu konuyla ilgili çalışmalarının etkisinin ve verimliliğinin artırılmasına yönelik bilgi paylaşımında bulunulmasıdır. Web sitesi erişilebilirliği ile ilgili uluslararası geçerliliğe sahip WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines – Web İçeriği Erişebilirlik Kılavuzu) ve ISO/IEC 40500:2012 standardında yer alan ilkeler temel alınarak gerçekleştirilecek uygulama çalışmalarında, katılımcıların web sitesi erişilebilirliği ile ilgili teorik ve pratik konularda bilgi sahibi olması hedeflenmektedir.
Hedef Kitle
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde erişilebilirlik konusunda bilgi sahibi olmak isteyen kamu kurumlarında görevli web tasarımcıları, web yöneticileri, bilgi işlem uzmanları, akademisyenler, grafik tasarımcılar, iş analistleri ve öğrenciler eğitime katılım sağlayabilir.
Hedeflenen Kazanımlar
“Web Erişilebilirlik ve Kullanılabilirlik Atölyesi” kapsamında uygulamalı ve etkileşimli olarak gerçekleştirilecek eğitim programı ile hedeflenen kazanımlar aşağıda yer almaktadır.
- Web sitelerine ilişkin görsel, hizmet kalitesi, içerik, erişilebilirlik ve kullanılabilirlik gibi ara yüzü ilgilendiren başlıklarda temel bilgi sahibi olmak ve uygulamalar yapmak
- Web erişilebilirliği ve önemi hakkında farkındalığa sahip olmak
- Web erişilebilirliğinin içeriği ve bileşenleri hakkında bilgi edinmek
- Web erişilebilirliği ile ilgili uluslararası geçerliliğe sahip standart ve kriterler hakkında bilgi sahibi olmak
- Erişilebilir web siteleri tasarlamak için gerekli temel bilgi ve birikimi edinmek
- Yardımcı (assistive) teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmak
- Web erişilebilirlik araçlarının kullanımı ile ilgili uygulamalar yapmak
- Web sitelerinin kullanılabilirlik ve erişilebilirlik standartlarına uygun hale getirilmesine yönelik örnek çalışmalar yapmak
Ön Koşullar
Kurumların web tasarım birimlerinde görev alan veya kullanılabilirlik ve erişilebilirlik konuları ile ilgili çalışmalar yapan adaylara öncelik verilecektir.
Katılımcı Sayısı için Limit
50 kişi
Seçim Yöntemi
Başvuru sayısının belirlenen kontenjanı aşması durumunda, katılımcı profili (meslek, geçmiş çalışmalar vb.) doğrultusunda eleme yapılacaktır.
Katılım Sertifikası
Tüm katılımcılara dijital olarak Katılım Belgesi gönderilecektir.
Kayıt olmanız gerekmektedir: Kayıt Formu